L`Union Liempde
Wij over onszelf
Zelf eens proberen
Info
Fotoalbum
Koning Schieten !
Foto`s Koningschiete
Wedstrijdschema
Indoor uitslagen
25 meter uitslagen
Uitslagen
Kring Dommelland
Records
Links
Vogelvereniging
Route
Sponsoren
Handboogschieten

Welkom op de site van de oudste vereniging van Liempde

De handboogschutterij is opgericht op 1 Oktober 1866

Volgens artikel 1 van het huishoudelijk reglement is de doelstelling:    "Het doel van de vereniging om in vriendenkring verenigd, zich door praktische oefening in handboogschieten ene vermakelijke ontspanning te verschaffen"

De handboogschutterij is thans gevestigd aan de Heidezoom 2 te Liempde.

Voorheen was de vereniging op meerdere plaatsen gehuisvest, voor zover bekend onder andere bij de oude "Liempdse Barrière"die eind jaren zestig is afgebroken vanwege de verbreding van de rijksweg.

Later is men bij café v.d.Velden aan de Barrierweg gehuisvest geweest, dit tot eind Maart 1974. Saillant detail hierbij is dat, nadat in de leden vergadering was besloten om naar manege De Rekkendonken te gaan, de andere dag alle bezittingen van de vereniging verdwenen waren, Deze bezittingen bestonden ondermeer uit zilveren eremedailles, bekers en het vaandel. Intensief speurwerk van de recherche heeft niets opgeleverd.  Het vaandel is later, aan de hand van een foto en met de financiële steun van dr. R.A.M. van Laere, door mevrouw Swinkels uit Boxtel gereproduceerd.

Vanaf 1 April 1974 tot 30 April 1986 is men gehuisvest geweest bij manege "DeRekkendonken".

Vanaf 1 Mei 1986 tot heden hebben we een eigen accommodatie. Begonnen als semi-overdekt is het later uitgebreid naar de huidige situatie.10 banen overdekt met buiten terein waar we afstanden tot 90 meter kunnen schieten.

 

 

 

 

 

 

L`union Liempde | handboogschutterijunion@ziggo.nl